Mogelijk geen kaartverkoop voor 'Marseille-uit' door voorwaarden Franse politie

De politie in Marseille wil maximaal 500 supporters van FC Groningen toelaten als de ploeg op 26 november in het Stade Vélodrome tegen Olympique Marseille speelt. Ook mogen de supporters niet op eigen gelegenheid naar Frankrijk reizen.
FC Groningen overweegt de kaartverkoop voor het Europa League-duel daarom af te blazen.

Onveilig

De Franse autoriteiten hebben de voorwaarden gesteld omdat ze bang zijn voor een confrontatie tussen Groningen-supporters en de Marseille-aanhang. De veiligheid van de Groningers kan daarbij niet worden gegarandeerd.

'Onwenselijk en onaanvaardbaar'

FC Groningen is het niet met de voorwaarden eens en vindt ze 'onwenselijk en onaanvaardbaar'. De club heeft de hulp ingeroepen van de Groningse burgemeester Peter den Oudsten en er is intensief contact met de UEFA. De club beroept zich op UEFA-regels en heeft recht op 3.500 kaarten.
'Het nu gestelde voornemen van de Franse autoriteiten is voor ons onacceptabel en wij dringen dan ook op hoog niveau van diverse kanten aan op het bijstellen van deze voorwaarden', zegt algemeen directeur Hans Nijland.

Machteloos

Als de voorwaarden niet worden aangepast, gaat FC Groningen überhaupt geen kaarten voor de uitwedstrijd verkopen. De club laat weten op de hoogte te zijn van het feit dat veel supporters de reis en overnachting al vastgelegd hebben, maar benadrukt machteloos te zijn.

Rellen in Groningen

Toen de aanhang van Marseille in Groningen op bezoek kwam, ontstonden er ongeregeldheden in de binnenstad.