Groningse gymnasiaste peilt als moslima reacties winkelend publiek

Sanna van der Hoeven is 18 jaar, komt uit Thesinge en zit in het examenjaar van het Praedinius Gymnasium in Groningen. Voor haar profielwerkstuk is ze bezig met een bijzonder project: ze onderzoekt in hoeverre islampolitiek is geaccepteerd in ons land.
Voor het onderzoek deelt ze op straat flyers uit van een fictieve moslimpartij. Ze is gekleed als moslima en draagt een hoofddoek. Ook deelt ze zonder zich te verkleden flyers uit van een fictieve christelijke partij. Het gaat haar erom de reacties van het publiek te peilen.
Van der Hoeven begon eind augustus met haar project. Ze flyerde al in Almere, Amsterdam, Woerden, Rotterdam en Den Haag. Maandagmiddag stond ze in de binnenstad van Groningen folders uit te delen. Zowel de fictieve moslimpartij als de fictieve christelijke partij heten Geluk. Op de flyers staan vijf punten waarvoor de partij zich wil inzetten.

Reacties

Tijdens het uitdelen vraagt ze niet wat de mensen ervan vinden, maar wacht ze op een reactie. Maar als er geen reactie komt, is het ook goed. Op een checklist wordt bijgehouden of mensen de flyer aannemen of doorlopen, of ze een gesprek willen aanknopen of de punten op de flyer lezen. Al die gegevens worden verwerkt in het werkstuk dat Van der Hoeven in december af wil hebben.