Fräser over hypo-rel: 'Doc, heb ik de verkeerde woorden gebruikt?'

© JK Beeld / Facebook (bewerkt)
ADO Den Haag-trainer Henk Fräser gaf zijn doelman Martin Hansen niet de opdracht een hypo, een te lage bloedsuikerspiegel, te simuleren. Dat zei hij maandagavond in RTL Late Night.
Fräser kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen. Veendammer Rogier Schipper schreef de trainer
over het voorval, waarbij Hansen enige tijd op de grond bleef liggen. Schippers dochtertje heeft diabetes en de vader vindt dat de ziekte niet gebruikt mag worden als excuus.

'Verkeerde context'

Fräser zegt dat zijn woorden in de verkeerde context zijn geplaatst. Naar eigen zeggen gaf hij eerst voor de camera's van Fox Sports toe het spel te hebben vertraagd om zo tactisch in te kunnen grijpen.

Lage bloedsuiker

Daarna kreeg hij de microfoon van de NOS onder de neus en werd hij geconfronteerd met de reep die doelman Hansen kreeg. Hierop sprak Fräser over een lage bloedsuikerspiegel, omdat hij in het verleden zelf ook een candybar kreeg vanwege bloedsuikerproblemen. 'Ik heb altijd meegekregen dat je een lage bloedsuiker kunt hebben als sporter.'

'Doc, heb ik de verkeerde woorden gebruikt?'

Schippers woorden waren niet aan dovemansoren gericht. 'Hij heeft een aantal aannames gedaan', zegt de trainer van ADO. 'Dat ik dom ben, dat ik ontwetend ben, dat ik geen kerel zou zijn. Ik heb meteen de dokter gebeld: doc, heb ik de verkeerde woorden gebruikt?'