KPN voorziet buitengebieden met 4G van snel internet

Telecomconcern KPN gaat huishoudens in buitengebieden via 4G van snel internet voorzien. Vanaf dinsdag kunnen klanten hiervoor een speciaal modem aanschaffen.
De afgelopen maanden is de dienst 'Internet Buitengebied via 4G'
. Klanten krijgen daarbij de beschikking over een 4G-modem. In onze provincie kunnen zo'n 14.000 huishoudens gebruik maken van de dienst.

Kosten

Het modem kost klanten eenmalig 99 euro. Daarnaast zijn zij 50 euro per maand kwijt voor een abonnement met 50 gigabyte aan data. Er is ook een goedkoper abonnement met 10 gigabyte voor 32,50 euro per maand.

4G

Volgens KPN zullen de komende jaren landelijk circa 300.000 huishoudens in het buitengebied gaan profiteren van snel breedbandinternet. Behalve met 4G wil het bedrijf dat bereiken door de uitrol van glasvezel naar kleine dorpen en de inzet van nieuwe technieken over het bestaande kopernetwerk.

Minister blij

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wijst op het grote belang van dit initiatief voor de economie.
'Snel internet draagt bij aan meer ondernemerschap en economische groei. In het buitengebied zijn er veel initiatieven, van gemeenten, provincies en bedrijven om ook daar snel internet mogelijk te maken.'
'Dit initiatief van KPN voor mobiel breedband draagt bij aan het vergroten van de toegang tot snel internet in dunbevolkte gebieden voor consumenten en bedrijven. Zo kan ook de economie in de regio verder worden aangejaagd', aldus Kamp.