SP vraagt opheldering Kamp over gebruik KNMI-kaart

Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP)
Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) © Archief RTV Noord
Geeft de PGA-kaart van het KNMI een te rooskleurig beeld van de situatie in het aardbevingsgebied in Groningen? Op die vraag wil de SP-Kamerfractie een antwoord van minister Henk Kamp van Economische Zaken.
Het vakblad
dat er veel twijfel is over het gebruik van die kaart door Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. Uit deze recente kaart van het KNMI blijkt dat het risicogebied kleiner is en de aardbevingen minder zwaar zijn. Dat kan gevolgen hebben voor het aantal te versterken huizen en gebouwen.

Miljarden verschil?

De SP eist in Kamervragen duidelijkheid van Kamp hierover. Ook vraagt de partij of de conclusie klopt dat het gebruik van deze kaart bij het versterken van huizen 'tot een verschil van miljoenen en mischien wel miljarden euro's kan leiden?'

Rol Meijdam

Ook is de partij benieuwd hoe het zit met de rol van de commissie-Meijdam, die de minister adviseert over veiligheidsnormen voor het aardbevingsgebied. Ook die commissie stelt voor deze omstreden KNMI-kaart te gebruiken.
'Staat naar uw mening de veiligheid van de Groningers hierbij voorop?', zo wil SP-Kamerlid Eric Smaling van de VVD-minister weten.