Stadjer krijgt taakstraf voor pak slaag tijdens feestje

© Flickr/Feans (Creative Commons )
Een 18-jarige Stadjer heeft 80 uur taakstraf gekregen omdat hij een jongen meermalen in het gezicht heeft geslagen.
Dat gebeurde op 20 juli tijdens een feestje aan de Van Goghstraat in Groningen. Er was onenigheid ontstaan over een jas die de jongen mogelijk had gestolen op het feestje. Daarop volgde een vechtpartij.
Volgens de jongen was hij in elkaar geslagen door de Stadjer met een ijzeren buis of winkelhaak en daarna getrapt. Hij hield er flinke wonden aan zijn hoofd aan over. De verdachte stelde dat hij maar één klap had gegeven, nadat de jongen was begonnen. Hoe de jongen dan zulke verwondingen had opgelopen, wist hij naar eigen zeggen niet meer.

Moeilijk onderzoek

Meerdere bezoekers van het feestje beweerden eveneens dat ze niets hadden gezien of het niet meer wisten, wat het politieonderzoek bemoeilijkte. 'Het lijkt erg op een wraakactie voor de vermeende gestolen jas, die ze samen onder de pet wilden houden', zei de officier van justitie.
De rechter had te weinig bewijs voor de bewerking met het ijzeren voorwerp, maar vond wel dat de Stadjer schuldig was aan de klappen in het gezicht. Hij moet het slachtoffer 1000 euro schadevergoeding betalen.