Haandrikman is de beste mannelijke presentator van Nederland

Oud-RTV Noord presentator Bert Haandrikman heeft woensdag tijdens het RadioGala van het Jaar de publieksprijs gekregen voor de beste mannelijke presentator, de Zilveren RadioSter.
Haandrikman werkte bijna tien jaar voor RTV Noord. Hij versloeg de twee andere finalisten in zijn categorie, Gerard Ekdom en Lex Gaarthuis.
'Je bent een radioridder', zei Frits Spits toen hij Haandrikman toesprak. 'Twee jaar geleden won ik voor het eerst, dat was een onvergetelijke avond. Ik was heel trots', speecht Haandrikman. 'Nu moet ik opnieuw een plekje zoeken voor de ster.'

Gouden RadioRing

Haandrikman maakte kans op nog een prijs, maar greep daar naast. Hij was met zijn programma Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2) genomineerd voor de Gouden RadioRing. Dit is een prijs voor de beste radioshow.
Haandrikman nam het op tegen de programma's Bij Igmar (op SLAM!, met Igmar Felicia) en Blessings (op Groot Nieuws Radio, met Tim Hendriks). Het laatstgenoemde programma, een verzoekprogramma voor christelijke muziek, ging uiteindelijk met de Gouden RadioRing aan de haal. In 2013 was Haandrikman ook al genomineerd voor die prijs.

RadioSter voor vrouwen

Bij de vrouwen greep oud-RTV Noord presentator Janine Abbring naast de Zilveren RadioSter. Vanaf 2011 presenteerde zij het radioprogramma Vroege Vogels, waar ze in september mee stopte. Roosmarijn Reijmer, werkzaam als dj voor 3FM, ging er met de prijs vandoor.