ChristenUnie wil duidelijkheid van minister Kamp over gasopslag Langelo

© Jos Schuurman (FPS)
De ChristenUnie in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de mogelijke zwaardere aardbevingen bij Langelo door uitbreiding van de gasopslag in gasveld Norg. De fractie stelt vragen hierover aan minister Henk Kamp van Economische Zaken.
De partij wil graag weten waarom de inwoners van Langelo en omstreken niet geïnformeerd zijn over de
.
'Waarom zijn bewoners niet eens geïnformeerd, terwijl u hebt toegezegd om bewoners een grotere rol te geven bij besluitvorming rondom mijnbouwactiviteiten?', vraagt Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie aan de minister.

Communiceren

De partij wil dat de minister er bij de NAM op aandringt om zorgvuldig te communiceren met bewoners. Ook wil de ChristenUnie weten of naast risico op aardbevingen, de uitbreiding van de gasopslag ook leidt tot meer bodembeweging en bijbehorende schade.

Duidelijkheid

'Vindt u het verantwoord dat de uitbreiding van de gasopslag bij Norg en het 'efficiënter exploiteren' van het gasveld wordt doorgezet, zolang geen duidelijkheid is over de tachtig meldingen van schade en de risico's voor bewoners niet goed in kaart zijn gebracht?', vraagt Dik-Faber aan de minister.