Raad van State beslist op 18 november over gaskraan

© Jos Schuurman/FPS
De Raad van State beslist volgende week woensdag of de gaskraan in Groningen verder of volledig moet worden dichtgedraaid.
Bezwaren

De uitspraak gaat over 41 beroepsschriften, die tegen het gasbesluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken zijn ingediend.
De bezwaren komen van inwoners van het aardbevingsgebied, gemeentebesturen, de provincie Groningen, waterschappen en belangengroepen.

Terugschroeven of dicht

Tijdens een tweedaagse zitting begin september hebben de bezwaarmakers aangedrongen op het stevig terugschroeven van de gasproductie in Groningen. Een aantal bezwaarmakers gaat verder en heeft de Raad van State gevraagd de gaskraan helemaal dicht te draaien.

Gasputten Loppersum gesloten

De Raad van State heeft zich in het voorjaar in een korte procedure ook al uitgesproken over de gaswinning. Die procedure was aangespannen door de politieke partij Groningen Centraal!
De Raad van State besliste toen dat in en rond Loppersum voorlopig alleen gas mag worden gewonnen als dat op andere locaties niet meer mogelijk is en als dat vanuit een oogpunt van leveringszekerheid noodzakelijk is.