Seniorenpartij Delfzijl pleit voor provinciaal coördinator voor de zorg

© Jos Schuurman/FPS
Fractievoorzitter Jan Ottens van de Seniorenpartij Delfzijl wil dat onze provincie een zorgcoördinator krijgt.
Die moet mensen helpen bij vragen over mantelzorg, huishoudelijke hulp en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

'Te groot voor gemeenten'

Ottens stelde eerder al voor om in de gemeente Delfzijl een seniorenraad op te richten. Maar volgens hem zijn er de afgelopen weken ruim honderd vragen en opmerkingen bij hem binnengekomen van verontruste ouderen, die niets begrijpen van de nieuwe Wmo.
'Die reacties komen niet alleen uit Delfzijl en daarom denk ik dat er provinciebreed een coördinator moet komen om al deze mensen te helpen. Gemeenten kunnen de zorgtaken niet aan', zegt Ottens.

Soort Nationaal Coördinator Groningen

De fractievoorzitter van de Seniorenpartij vergelijkt de zorgcoördinator met de Nationaal Coördinator Groningen: 'Alders is er voor iedereen die last heeft van de gaswinning. Laat deze persoon er dan zijn voor iedereen die zorg nodig heeft'.

Brief aan de minister

Ottens heeft zijn plan ook voorgelegd aan minster Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij denkt dat niet alleen Groningen baat kan hebben bij zo'n zorgcoördinator.
Ottens: 'Andere provincies worstelen ook met de nieuwe zorgtaken, dat weet ik. Daarom hoop ik dat Schippers serieus naar mijn voorstel wil kijken. Helaas heb ik nog geen antwoord van haar gehad'.