Groningse rechtenstudente studeert summa cum laude én cum laude af

Annalies Outhuijse (r) ontvangt haar bul van professoren Jan Jans en Pauline Westerman
Annalies Outhuijse (r) ontvangt haar bul van professoren Jan Jans en Pauline Westerman © Rijksuniversiteit Groningen
Een Groningse studente heeft een zeldzame prestatie geleverd. Annalies Outhuijse studeerde summa cum laude (met de hoogste lof) af in rechten. Dat gebeurt zelden. Maar daarnaast is ze cum laude (met eer) afgestudeerd. Ze schreef twee scripties, die een 9,3 en een 9 kregen.
Summa cum laude is de hoogst mogelijke eretitel die een universiteit aan een afstuderende student kan geven. Outhuijse mag die voortaan naast haar masterstitel zetten.

Eisen

Om de onderscheiding te krijgen, moest de studente minimaal een 9 halen voor haar scriptie Nederlands recht. Ook moest ze gemiddeld een 9 of hoger halen voor alle vakken. Geen enkel cijfer mocht lager zijn dan een 7 en ze moest elk vak in één keer halen. Dat is haar allemaal gelukt.
Outhuijse deed ook de onderzoeksmaster 'functionaliteit van het recht'. Daar is ze cum laude afgestudeerd.
Maar om te zeggen dat Outhuijse nou alleen maar aan het studeren is: 'Ik wil ook nog leuke dingen doen naast het studeren.'

Promotie

De studente - oorspronkelijk afkomstig uit Franeker - is inmiddels begonnen aan een promotietraject bij de RUG. Daarin doet zij onderzoek naar geschilbeslechting in het mededingingsrecht.