PvdA eist duidelijkheid over veiligheid Chemiepark Delfzijl

© Groningen Seaports
Waarom laat de aanpak van de veiligheid van het Chemiepark in Delfzijl op zich wachten? Daar wil de Tweede Kamerfractie van de PvdA een antwoord op hebben van minister Henk Kamp van Economische Zaken.
Geen sluitende aanpak

In kamervragen wijzen de PvdA'ers erop dat in het meerjarenprogramma van Nationaal Coördinator Hans Alders 'geen sluitende aanpak' van de chemiesetor in de havenstad is opgenomen.
De partij wil weten of en wanneer alle chemiebedrijven aardbevingsbestendig worden gemaakt. Ook vraagt de PvdA zich af waarom het onderzoek naar de veiligheid van het Chemiepark bij aardbevingen en bodemdaling al twee-en-half jaar op zich laat wachten.

Aardbevingsbestendige normen

Verder wordt aangedrongen op aardbevingsbestendige normen voor technische installaties en opslagtanks van chemiebedrijven.
Eerder deze week drongen burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl en de provincie ook al aan op meer duidelijkheid over de risico's die bedrijven op het Chemiepark lopen bij aardbevingen. Ook zij vinden dat in het plan van Alders concrete maatregelen ontbreken.