'KPN schiet tekort in zorgplicht vuurtoren'

Honderdzestig jaar geleden werd-ie gebouwd. Als vuurtoren. Maar de witte blikvanger van Schiermonnikoog slaat aan alle kanten groen uit en dat is veel bewoners een doorn in het oog.
Onderhoudsbeurt te duur
Eigenaar KPN, die de toren als zendmast gebruikt, vindt een onderhoudsbeurt te duur en wil hooguit een deel betalen. Burgemeester Dick Stellingwerf van Schiermonnikoog vindt dat KPN daarmee 'te kort schiet in haar zorgplicht'.


KPN zegt 20.000 euro te willen betalen van de benodigde 70.000 euro en bereid te zijn verder mee te willen denken aan een oplossing. Als er goede alternatieve plannen komen voor het gebruik van de toren zou de telecomgigant 'tegen een marktconforme prijs' de zuidertoren ook willen verkopen.

Stralend wit
Stellingwerf hoopt dat in ieder geval voor komend toeristenseizoen de toren weer stralend wit zal zijn. Of de gemeente ook een deel van de kosten bij zal dragen, is volgens hem afhankelijk van eventuele subsidies. Die proberen een aantal inwoners van Schiermonnikoog aan te trekken binnen een nog op te richten stichting.
Meer over dit onderwerp:
SCHIERMONNIKOOG
Deel dit artikel:

Recent nieuws