Sporthal Middelstum moet begin december echt klaar zijn

Waarom is de nieuwe sporthal in Middelstum nog niet klaar? De nieuwe gebruikers van de hal, waaronder voetbalbalvereniging Middelstum, vragen zich dat al enige tijd af.
De sporthal zou eind september worden opgeleverd. Inmiddels staat er een hek om het gebouw heen en lijkt het werk stilgelegd.
De bouw wordt uitgevoerd door Wind Design & Build in Drachten. Volgens Roelof Wind is er tegenslag geweest bij het leggen van de vloer. 'We hebben te kampen gehad met vochtproblemen tijdens de bouw. De ondervloer wilde slecht drogen waardoor de sportvloer relatief laat is aangebracht. Hoewel we zorgvuldig te werk zijn gegaan, is er toch blaasvorming ontstaan en hebben we de vloer moeten aanpassen.'

Hoog tijd

Volgens Wind is het gebouw begin december klaar. De voetbalvereniging vindt het hoog tijd worden dat het complex wordt opgeleverd. In het nieuwe complex komen ook de kleedkamers en kantine van de voetbalclub.
Interim-voorzitter Erik Boskamp wijst erop dat de opening al meerdere keren is uitgesteld. 'Dat is al zo vaak gebeurd, dan raak je het vertrouwen kwijt.' Hij is er niet gerust op dat de sporthal begin december klaar is. 'Eerst zien, dan geloven', zegt hij. 

Lekkage

Enige haast is geboden. Het huidige onderkomen van de voetbalclub vertoont grote gebreken. Zo is sprake van lekkage bij hevige regenval. 'Dat kan echt niet meer', aldus Boskamp.