Damster wethouder krijgt tik op de vingers in dossier walbeschoeiing

De oppositiepartijen PvdA, ChristenUnie, SP en D66 hebben wethouder Martien van Bostelen (CDA) een flinke tik op de vingers gegeven vanwege de verzakte walbeschoeiing in Appingedam. De partijen willen voor het einde van het jaar duidelijkheid over de kosten van de reparatie aan deze damwanden. Ook willen ze weten wie die kosten gaat betalen.

'Wij zijn het zat'
'Wij zijn het meer dan zat', zegt D66-fractievoorzitter Cees van Ekelenburg. 'Deze discussie duurt al veel te lang. Wij willen nu weten waar we aan toe zijn, maar bovenal moeten de bewoners met een huis aan het water weten waar zíj aan toe zijn'.

Reparatie kost miljoenen
De walbeschoeiingen in Appingedam zijn voor een groot gedeelte slecht en aan het herstel zijn volgens Van Ekelenburg hoge kosten aan verbonden.

Duidelijkheid
'We weten inmiddels dat reparatie aan de walbeschoeiing van de Solwederstraat-Oost ruim zeven ton kost. Het gaat om een stuk van 500 meter. We hebben het in totaal over bijna zeven kilometer. Geen idee wat dat gaat kosten, maar dat het in de miljoenen loopt, lijkt me logisch. Daar willen we duidelijkheid over hebben.'

En wie gaat dat betalen?
Daarnaast willen de partijen weten wie er nu voor de kosten gaat opdraaien. Daar is volgens Van Ekelenburg ook nog steeds niets over bekend.

Uitstel tot december
Omdat wethouder Van Bostelen nog maar kort - sinds deze zomer - de walbeschoeiing in zijn portefeuille heeft, hebben de politieke partijen hem tot het einde van het jaar gegeven om met een antwoord te komen. 'Maar', zegt Van Ekelenburg, 'dit dossier speelt natuurlijk al jaren. Het uitstelgedrag van de voorgaande wethouders wordt niet gewaardeerd. Hij komt maar met een antwoord in december.'
Meer over dit onderwerp:
APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws