'Zet sociale werkplaatsen in voor het maken van hulpgoederen'

Duizenden mensen met een arbeidsbeperking in Groningen kunnen worden ingezet voor het maken van hulpgoederen voor crisisgebieden over de hele wereld.
Mes snijdt aan twee kanten

Dat is het plan van Drewes Wildeman uit 't Zandt, die de stichting Door Mensen Hier Voor Mensen Daar heeft opgericht. Volgens hen snijdt het mes aan twee kanten: mensen met een arbeidsbeperking die hier door de participatiewet tussen wal en schip dreigen te vallen kunnen aan het werk, en slachtoffers van natuurrampen, vluchtelingen of andere mensen die het moeilijk hebben kunnen worden geholpen.
Wildeman, die ook presentator is van het RTV Noord-programma Noordmannen, denkt daarbij aan het produceren van goederen als kleding, kachels en andere dingen die nodig zijn in crisisgebieden.

Leegstande panden

De spullen kunnen worden gemaakt in de 'oude' WSW bedrijven, maar ook in bijvoorbeeld leegstaande panden of bij bedrijven die werk willen maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Fondsen

Om het geheel te financieren wil Wildeman fondsen werven en onderzoeken of een deel van het Nederlandse geld voor ontwikkelingshulp kan worden ingezet. Ook hoopt hij op steun van de diverse goede doelen.

Innovatieprijs

De Stichting Door Mensen Hier Voor Mensen Daar was donderdag een van de winnaars van de Eemsdelta Innovatieprijs. Wildeman kreeg een cheque van 5.000 euro voor zijn project.