'Opdrachtgever van moord op Gerard Meesters gepakt in Spanje'

In Spanje is deze week een 44-jarige Engelsman opgepakt die betrokken zou zijn bij de moord op de Groninger onderwijzer Gerard Meesters in 2002. Het gaat om Robert D., die opdracht voor de moord zou hebben gegeven.
Dat meldt het Dagblad van het Noorden. D. wordt al langer gezien als
achter de moord op Meesters en werd in 2008 opgepakt voor witwassen. Hij wordt nu in verband gebracht met de invoer van 200 kilo cocaïne.
De Groningse Meesters werd in november 2002 in de deuropening van zijn huis doodgeschoten. De dader, Daniel S., maakte deel uit van een internationale drugsbende, die op zoek was naar de zus van het slachtoffer. Zij zou in Spanje een grote hoeveelheid drugs van de bende hebben gestolen.
Daniel S. kreeg in 2006 levenslang. Tijdens de rechtszaak werd de naam van Robert D. al door het Openbaar Ministerie genoemd als opdrachtgever. Hij is deze week opgepakt in de Spaanse badplaats Benalmádena. D. wordt gezien als één van de zwaarste en meest gewelddadige criminelen van Engeland.
Het OM in Groningen wist vrijdagochtend nog niks van de arrestatie. Een woordvoerder heeft laten weten dat het een en ander wordt uitgezocht. Eerder zag het OM er van af om uitlevering te vragen.