Malafide stenenhandelaar krijgt vier maanden cel

© Flickr/PROJames Emery (Creative Commons)
Een 45-jarige man uit Groningen moet vier maanden de cel in wegens oplichting. De man verkocht via Marktplaats een partij stenen die helemaal niet van hem was.
De Stadjer nam in oktober vorig jaar twee geïnteresseerde handelaren mee naar een weggetje bij een afgelegen boerderij in Westervelde. De straatstenen werden verkocht vanwege de nieuwbouw van een scoutingclub, speldde de Groninger de handelaren op de mouw. Ze kregen enkele stenen mee als monsters en verkochten de partij stenen alvast door. 

Net op tijd

De eigenaar van het stuk bestrating merkte intussen dat er stenen uit zijn pad misten en dat er opvallend vaak mannen rondstruinden. Toen op een dag een graafmachine verscheen, haastte de eigenaar zich om verhaal te halen. Net op tijd voorkwam hij dat zijn stenen werden opgegraven.
De Stadjer bekende de oplichting meteen. Hij had naar eigen zeggen meer dan een miljoen euro aan schulden en was vaker voor oplichting veroordeeld. De rechtbank noemde het 'ergerlijk' wat de man had gedaan.

Schadevergoeding

De rechters vonnisten conform de eis van de officier van justitie. De man moet de gedupeerden in totaal zo'n 12.000 euro schadevergoeding betalen.