Bijna duizend mensen griezelen in Zeerijp

Zombies, vampiers, spoken en kwaadaardige geesten. Zeerijp is dit weekend in de ban van hun beruchte spooktochten.
Acht jaar geleden werden de Spooktochten voor het eerst georganiseerd. Er waren zo'n vijftig deelnemers. Dit weekend lopen bijna duizend mensen de duistere tocht.
'De deelnemers worden verrast door vijftien acts langs de route, waar het er soms bloederig aan toe gaat', vertelt organisator Bart van de Kleut.

Licht- en geluidseffecten

'Kwaliteit, dat is het toverwoord. Onze spoken doen al acht jaar mee, dan bouw je behoorlijk wat ervaring op. Bovendien bezuiningen we nergen op. We gebruiken enorm veel rookmachines, stroboscopen, laserlampen en geluidsinstallaties in de bossen. Dan krijg je een tocht waarover gesproken worden'

Primeur

Dit jaar hebben de spooktochten van Zeerijp een primeur. Deelnemers met een verstandelijke beperking liepen onder begeleiding mee met de tocht. Vorig jaar kregen de Spooktochten de Waarderingsprijs van de gemeente Loppersum voor het neerzetten van een evenement met een positieve uitstraling voor Zeerijp.

Iets bijzonders

'We hebben een geldprijs gekregen en daar wilden we echt iets bijzonders mee doen. Daarom hebben we deze mensen de kans gegeven onze beroemde spooktochten te kunnen lopen, zegt mede-organisator gea Smid.
Ook zaterdag trekken de spoken weer alles uit de kast voor een avondje griezelen in Zeerijp. De tochten zijn al weken uitverkocht.