Hockeysters GHHC leven in een sprookje

De hockeysters van de Groninger Harense Hockey Club (GHHC) kunnen dit seizoen hun geluk niet op. De dames staan bovenaan in de Overgangsklasse A en dromen van promotie naar het hoogste niveau van Nederland.
Overwinning

Zondagmiddag won 'Groningen' voor de negende keer dit seizoen. De Warande uit het Brabante Oosterhout werd in eigen huis met 3-0 verslagen. Al voor rust stond de eindstand op het scorebord. De treffers kwamen op naam van Pam van Asperen, Annemiek Rijling en Mathilde Hoving.

Koploper

GHHC heeft na elf gespeelde wedstrijden 29 punten. Alleen bij uitwedstrijden tegen concurrenten Nijmegen en Rotterdam werd twee keer gelijkgespeeld. De voorsprong van de Groningers is vier punten op Nijmegen en zes punten op Rotterdam.

Promotie

Maar eerste worden in de overgangsklasse betekent niet direct promotie naar de hoofdklasse. De eerste twee teams van de ranglijst spelen play-offs tegen de beste teams uit de Overgangsklasse B. 'De play-offs halen zou heel mooi zijn dit jaar', vertelt coach Marc Materek. 'En dan zien we wel weer verder', besluit Materek.