Sinterklaasjournaal in Middelstum gaat op herhaling

Middelstum krijgt opnieuw een eigen Sinterklaasjournaal. Vanaf maandag kunnen kinderen, ouders en grootouders weer kijken naar de spannende avonturen die de Sint en zijn Pieten beleven in de aanloop naar de intocht van Sinterklaas in het dorp.
Twee jaar geleden maakten de Middelstumers ook een eigen Sinterklaasjournaal en dat was zo'n succes, dat het journaal vorig jaar werd herhaald. 'Er werd ontzettend veel naar gekeken en we kregen heel veel reacties van kinderen en van dorpsgenoten. Dat succes willen we nu graag herhalen met een nieuw verhaal', zegt een van de makers, Jannes Klaassen.

Alles kwijt

In de nieuwe editie heeft presentator Klaassen vanuit het haventje van Middelstum per Skype contact met de Sint. 'Hij is zijn staf en bril kwijt en tot overmaat van ramp is ook de wegwijspiet ziek, dus Sinterklaas heeft hulp nodig van de kinderen in Middelstum.'
Elke avond om 18.00 uur staat er een nieuwe aflevering op de website Middelstum-info en op YouTube. Bekijk hier het eerste Middelstumer Sinterklaasjournaal: