Geopark De Hondsrug heeft Unesco-status te pakken

Geopark De Hondsrug mag zich vanaf volgend jaar Unesco Global Geopark noemen. De Algemene Vergadering van de Unesco heeft besloten om alle 120 geoparken ter wereld de Unesco-status toe te kennen.
Voor De Hondsrug is de toekenning van de Unesco-status een grote opsteker. Uit ervaringen met het werelderfgoedprogramma is gebleken dat Unesco-labels de toeristische aantrekkingskracht van een gebied flink kunnen vergroten. Dat kan een economische spin-off voor het gebied opleveren. 

150.000 jaar geschiedenis

Geopark De Hondsrug vertelt het verhaal van het Hondsruggebied tussen Groningen en Coevorden. Zo'n 150.000 jaar geleden walste een onvoorstelbare ijsmassa alles plat wat op haar weg kwam.
Duizenden jaren wonen er al mensen. Zij gaven het Hondsruggebied een unieke bewoningshistorie. Nergens ter wereld is een gebied met vergelijkbare geologische ontstaansgeschiedenis. Aan de hand van exposities en expedities wordt dit unieke geologische en cultuurhistorische verhaal verteld.

Gezamenlijk project

Het geopark is een gezamenlijk project van de provincies Groningen en Drenthe en zeven gemeenten in het gebied. De Unesco-status moet leiden tot meer erkenning voor het gebied en zorgen voor een toename van het toerisme.