Nieuw-Zeelandse Haka te zien op Op Roakeldais 2016

© Op Roakeldais
Het vijftigste jubileum is nog maar net gevierd, maar de organisatie van dansfestival Op Roakeldais uit Warffum maakt zich alweer op de voor de 51e editie. Het gaat zo snel dat de eerste deelnemende landen al getekend hebben voor 2016: Servië en Nieuw-Zeeland.

Dansgroep Kud Srem uit Servië

Volgens de organisatie zijn de dansgroepen uit beide landen een aanwinst voor het festival. De groep uit Servië, die Kud Srem heet, staat niet voor de eerste keer op Op Roakeldais.


'Iedereen is blij dat de dansers voor de vierde keer naar Warffum willen komen. Ze presenteren dansen, liederen en kostuums uit alle regio's van Servië en voormalig Joegoslavië. Met ruim zestig buitenlandse tournees is de groep erg bereisd', zegt artestiekleider van Op Roakeldais David Kloosterhuis.
Maori's en hun Haka
Ook Nieuw-Zeeland is geen onbekende van het festival. Kloosterhuis: 'De Maori's zijn al eens eerder geweest, maar het is inmiddels alweer vijftien jaar geleden dat ze hun Haka toonden aan het publiek'.

Juni 2016

De 51e editie van het dansfestival in Warffum wordt gehouden van 23 tot en met 26 juni 2016. In de loop van de komende maanden wordt het volledige programma bekend gemaakt.