Brein achter moord op Gerard Meesters komt niet naar Nederland

© Jos Schuurman/FPS
Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland is niet van plan om om uitlevering te vragen van Robert D.. Dat is de Brit die betrokken zou zijn bij de moord op Gerard Meesters in 2002 in Groningen.
Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De 44-jarige D. is vorige week in Spanje opgepakt in verband met de invoer van tweehonderd kilo coke. Hij wordt ook gezien als het brein achter de moord op Meesters.

'Kans is nihil'

Volgens het OM zijn er te weinig bewijzen tegen D. in de moordzaak: 'Als we hem voor de rechter brengen, is de kans op een veroordeling nihil', aldus een woordvoerder tegen de krant.

Internationle drugsbende

Meesters werd in 2002 in de deuropening van zijn huis aan de Uranusstraat in de stad doodgeschoten. De dader, Daniël S., maakte deel uit van een internationale drugsbende, die op zoek was naar de zus van het slachtoffer. Zij zou in Spanje een grote hoeveelheid drugs van de bende hebben gestolen.

Gewelddadige crimineel

Daniël S. kreeg in 2006 levenslang. Tijdens de rechtszaak werd de naam van Robert D. al door het Openbaar Ministerie genoemd als opdrachtgever. Hij is vorige week opgepakt in de Spaanse badplaats Benalmádena.
D. wordt gezien als één van de zwaarste en meest gewelddadige criminelen van Engeland.