Acht jaar cel geëist voor ripdeal in Grote Beerstraat

© photospill / flickr
Een 28-jarige Stadjer hoorde donderdag voor een schietpartij in de Grote Beerstraat in Groningen een celstraf van acht jaar tegen zich eisen.
De officier achtte een poging tot moord bewezen. Daarnaast wil de aanklager dat de Groninger een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van een jaar alsnog uitzit, omdat hij binnen de proeftijd een strafbaar feit heeft gepleegd.
Bij de politie kwam op 18 december een melding binnen dat een man met twee schotwonden in het ziekenhuis was gebracht. Het slachtoffer was neergeschoten in de Grote Beerstraat. Dit was een ripdeal, bleek later. De man was neergeschoten voor een hoeveelheid wiet en hasj.

Dader was slachtoffer

Tijdens het onderzoek meldden zich getuigen en stuitten agenten op WhatsApp-berichten op de telefoon van het slachtoffer die leidden naar de 28-jarige Stadjer. Die ontkent tot op de dag van vandaag. Sterker nog, hij was het slachtoffer van een ripdeal. De schutter had op hem willen schieten, maar raakte een ander.

Vrijspraak

Omdat de man al elf maanden vastzit en nu pas met dit verhaal komt, vindt de officier deze verklaring ongeloofwaardig. De advocaat pleitte voor vrijspraak, omdat het onderzoek in zijn ogen onvolledig is.
De officier vroeg voor het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 6500 euro.
Over twee weken uitspraak.