Pekelder veelpleger krijgt jaar celstraf

© Katherine Kerry/Flickr (Creative Commons)
Een 36-jarige man uit Oude Pekela is veroordeeld tot acht maanden voor zes inbraken en één poging daartoe.
Verder heeft de Pekelder vier maanden voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van drie jaar gekregen.
Samen met een 30-jarige plaatsgenoot ging hij in de maanden mei, juni en juli in Oude Pekela op inbrekerspad. Bij een woning aan de Anne Frankstraat werden een rijbewijs, geld, een tv en een bankpas buitgemaakt.

Bekende

De jongste van het inbrekersduo was een bekende van één van de bewoners. Hij kende de pincode van de pas en pinde nog eens 150 euro. Hij moet zich later voor de rechtbank verantwoorden.
Daarnaast werden uit een schuur ladders, een grasmaaier en parasols buitgemaakt. Uit een woning, waar de bewoner juist was overleden, werd de cv-ketel gestolen. Een andere woning die juist werd verbouwd, werd eveneens leeggeroofd.

Drank en snoepgoed

Uit de kantine van de voetbalvereniging de Noordster stal de Pekelder drank en snoepgoed. Op een bouwterrein werd bouwmaterialen buit gemaakt. Een inbraak bij de korfbalvereniging mislukte uiteindelijk.
Naast de celstraf moet de Pekelder zich voor zijn verslaving laten behandelen. Bovendien heeft hij een alcohol- en drugsverbod gekregen. En hij moet de slachtoffers in totaal bijna 2500 euro aan schadevergoeding betalen.

Dna-spoor

Hij liep tegen de lamp door een dna-spoor dat hij had achtergelaten. Na een verblijf in een kliniek voor veelplegers was hij vanaf 2006 zeven jaar lang op het juiste pad gebleven. In 2013 ging het weer fout.