Christelijk bedrijf weigert Hanze-student als stagiair vanwege geaardheid

© Facebook
Hanzehogeschool-student Bas van der Meer mag geen stage lopen bij een bedrijf in Drachten, omdat hij homoseksueel is en een vriend heeft. Dat meldt de student op Facebook.
Bas had na twee goede gesprekken bij het christelijke tuin- en dierenbedrijf A. Th. De Boer het gevoel dat een stageplek zo goed als zeker was.

Uiten van seksuele voorkeur

Maar het bedrijf, dat zeer christelijk is, geeft hem geen stageplek vanwege het uiten van zijn seksuele voorkeur: 'Vanwege mijn seksuele geaardheid ben ik afgewezen bij mijn stage. Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem, maar het uiten ervan wel. Ze kwamen er namelijk via mijn Facebookaccount achter dat ik een vriend heb.'
'Een vriend hebben als man zijnde wordt anno 2015 blijkbaar nog niet door iedereen geaccepteerd', schrijft hij.

Reactie van A. Th. De Boer

'Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam wil zijn dan mensen) niet aannemen', liet het bedrijf in een e-mail aan Van der Meer weten.
'Het is nodig op dit moment dat wij kleur bekennen en dat is niet iets wat je zo even doet Bas, dat weet jij denk ik heel goed, beter dan ik in ieder geval. Het is echter wel zo dat wij met dit besluit meer vrede hebben', schreef A. Th. De Boer ook nog.

'Diep geraakt'

De weigering van het bedrijf heeft hem diep geraakt. Het bedrijf betreurt de publiciteit, maar wil verder niet reageren. De Hanzehogeschool zoekt de zaak uit.
Het bericht op de Facebookpagina van Van der Meer is meer dan 50.000 keer gedeeld en heeft ongeveer 50.000 likes.