Zorgen om financiering verhuizing en verbouwing Muzeeaquarium

© Gemeente Delfzijl
De Stichting Muzeeaquarium in Delfzijl vraagt zich af of de beschikbare 830.000 euro voor de verbouwing en verhuizing van het museum voldoende is.De gemeenteraad besloot donderdag dat deze klus maximaal 830.000 euro mag kosten. De stichting vreest dat er geen geld overblijft om het vernieuwde museum ook nog in te richten.
Stichtingsvoorzitter Gré Doornbos: 'Kijk het budget is nu wel vastgesteld, maar inhoudelijk weten we niet hoe dat geld verdeeld wordt. We weten niet hoe duur de verbouwing is, de sloop of noem maar op. We hebben geen idee wat en of er überhaupt wat overblijft waar we mee verder kunnen'.

Zeer kostbare operatie

Vorige maand werd bekend dat het museum niet hoeft te wijken voor de geplande verhoging van de zeedijk en dat waterschap Noorderzijlvest het volledige bedrag op zich neemt. Omdat de nieuw aan te leggen dijk een stukje van het museum afsnoept wordt de ingang verplaatst en krijgt het museum een gedeelte van het naastgelegen oude binnenbad Aquariom.
Volgens Doornbos een zeer kostbare operatie en ze is bang dat het museum straks een schim is van wat het eigenlijk moet zijn, omdat er geen geld meer is. Wethouder Hans Ronde denkt dat, dat wel mee valt.

'Voor die acht ton moet het wel gebeuren'
Ronde: 'Ik snap haar twijfels maar die acht ton: daar moet het echt voor gebeuren. We proberen het gebouw zoveel mogelijk aan de wensen van de stichting te verbouwen maar het kan niet zo zijn dat door allerlei wensen en eisen het bedrag gigantisch hoog wordt.'

Projectgroep start volgende week

Ondanks alle twijfels vertrouwt de wethouder er op dat het goed komt. 'We dienen hetzelfde doel: een mooi museum, dat goed loopt in Delfzijl. Woensdag starten we met de projectgroep waarin ook de stichting zit en dan gaan we kijken hoe we gaan beginnen'.