Hoe is dat nou, zo'n kattencafé?

In Groningen openen binnenkort waarschijnlijk twee kattencafés de deuren. Maar hoe gaat het er nou aan toe in zo'n café?
In Amsterdam opende eerder dit jaar het eerste kattencafé van ons land. Eigenaresse Lenny Popelier spreekt van een groot succes. 'Zonder reservering kom je hier soms al nauwelijks meer binnen.'

Krabpalen

Het idee is over komen waaien uit Azië waar de kattencafé's al jaren een hit zijn. Het idee is eigenlijk simpel. Je tovert een café om tot een poesvriendelijk paradijsje met overal poesvriendelijke hoekjes, krabpalen en klimconstructies. De katten komen uit het asiel. Katten blij en gasten blij.

Vrouwen

Binnen bij het Amsterdamse 'Kattencafé Kopjes' zitten ze overal tussen de koffiedrinkende dames. Want voor tachtig procent zijn de gasten hier vrouw. In de hoek zit de Groningse studente Floortje Opbroek op een bank een boek te lezen. Voor haar op tafel een dampende koffie.

Ruimtegebrek

Op schoot van de Groningse ligt een vredig spinnende kater. 'Je voelt echt een soort gevoel van liefde van katten als ze bij je zitten en thuis heb ik er helaas de ruimte niet voor dus daarom ben ik hier. Echt een geweldig initiatief.'
De initiatiefnemers van de Groningse kattencafés 'Poeslief' en 'Op z'n Kop' proberen via crowdfunding de ontbrekende financiering rond te krijgen. Ze hebben respectievelijk ruim 4000 en ruim 10000 euro opgehaald.