Justitie eist 'met pijn in het hart' cel plus tbs tegen jonge Stadjer

© Jos Schuurman/FPS
Voor een steekpartij in een woning aan de H.W. Mesdagstraat in Groningen is tegen een 21-jarige Stadjer vijftien maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist.
Met pijn in het hart, zei de officier, omdat het een om een bekende van justitie gaat.
De jonge verdachte heeft het al vanaf zijn vijftiende met justitie aan de stok. 'De enige manier om deze jongeman op het rechte pad te krijgen is een gedwongen klinische opname', stelde de aanklaagster.

Geluk gehad

De Stadjer werd in februari opgepakt nadat een 31-jarige Groninger was neergestoken. De 21-jarige ontkent en zegt dat hij beschuldigd wordt op basis van 'dronkemansgepraat'.
Het slachtoffer werd aan vier steekwonden in het ziekenhuis behandeld. Hij had geluk gehad, zou door de dokters zijn gezegd. Vast staat dat de mannen in de woning ruzie hadden gekregen.

Noodknop

Tijdens de aanhouding bedreigde de Stadjer de agenten. Hij was agressief geworden, omdat hij naar zijn idee onterecht was aangehouden. Hij gooide een tafel omver.
De agenten voelden zich zo bedreigd dat er op de noodknop werd gedrukt. Ook deze bedreigingen werd de Stadjer aangerekend.
Naast de cel en tbs eiste de officier dat een agent 276 euro en het slachtoffer van het steekincident bijna 1.200 euro als schadevergoeding krijgen.
Over twee weken volgt de uitspraak.