Groningse kermisexploitant in Brussel: 'Ze zitten er bovenop'

© Marcel van Hoorn/ANP
Wie nu in Brussel verblijft kan niet om de terrorismedreiging heen. De spanning is er nog altijd om te snijden. Dit geldt ook voor reuzenradexploitant Fons Speelman, telg van de bekende Groningse kermisfamilie.
Speelman bouwt maandag zijn rad op als deel van de kerstmarkt die komende vrijdag in Brussel moet beginnen, op een steenworp afstand van de beruchte wijk Molenbeek.

Paraatheid

Hoewel Brussel zucht onder de terrorismedreiging, is Speelman tamelijk laconiek onder de dreiging. 'Je merkt wel dat er wat aan de hand is, maar om te zeggen dat Brussel in de hoogste staat van paraatheid is, nee.'
'Gisteravond was hierachter in een straat een inval, maar dat kan ook in Groningen gebeuren. Alleen hier zitten ze er bovenop natuurlijk, dat is duidelijk', zegt Speelman.

Afgelasten

Meerdere evenementen zijn al afgelast vanwege de dreiging. Ook Speelman vreest dat de kerstmarkt niet door kan gaan. 'Daar zijn we heel bang voor, maar daar kan je niks aan veranderen. We hopen dat mensen op een gegeven moment weer hun normale leven oppakken.'