'Voorzitter Donar moet zich doodschamen'

© Jos Schuurman/FPS
Het bestuur van Donar claimt geen geld meer van SAB Accountants & Adviseurs en oud-penningmeester Jan Smilde. In totaal gaat het om bijna 60.000 euro. De club kan niet aantonen dat ze recht heeft op het geld.
'Ik heb nog wel tegen de voorzitter gezegd: 'Je moet je doodschamen'. Het zou de club gesierd hebben als ze iets naar buiten had gebracht hierover. Dan had je het kunnen afsluiten', laat Edwin Boomstra weten namens SAB.

Verantwoordelijk

SAB deed in het seizoen 2013-2014 de administratie voor de club. Het bestuur van Donar hield het accountantskantoor verantwoordelijk voor grote financiële verliezen. Smilde was penningmeester in het seizoen 2012-2013 en zou onder meer onkostenvergoedingen moeten terugbetalen.
In maart startte de basketbalclub een procedure om geld te claimen. In januari wilde de club nog bijna het dubbele van deze partijen.

'Steek de boel maar in de fik'

'Ik heb twee rotjaren gehad. Ik dacht: 'steek de boel maar in de fik'. Ik heb er een rare smaak van in m'n mond aan overgehouden. Ik ben een groot liefhebber van het basketbal, heb de club veel sponsors aangebracht en heb altijd met goede bedoelingen dingen voor de club gedaan.'
De advocaat van Smilde, Henry Gerdes, heeft met de club afgesproken niet te reageren op de zaak. SAB heeft die afspraak niet gemaakt.
Boomstra denkt ook dat Donar zichzelf flink heeft benadeeld door de procedure. 'Voor de advocaatkosten die Donar heeft gemaakt, kun je zo twee leuke 'Yanks' halen.'
Nooit meer sportsponsoring
'Ik draag de club nog steeds een warm hart toe, alleen bepaalde mensen daar niet. Ik ga nooit meer sportsponsoring doen. Ik steek m'n geld liever in projecten op Haïti en het kankerfonds', besluit Boomstra.
Donar was niet bereikbaar voor commentaar.