Groningse boxershorts voor prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

Het Groningse bedrijf Van Hulley heeft speciaal voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane boxershorts gemaakt.
De onderbroeken worden aanstaande vrijdag tijdens de finaledag van Kracht on Tour overhandigd aan koningin Máxima in Den Haag.

Kracht on Tour

Kracht on Tour is door minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) twee jaar geleden bedacht om afspraken te maken over een betere financiële positie van vrouwen in Nederland. Bussemaker bezocht in totaal zes regio's. In Groningen ging ze naar het naaiatelier Van Hulley.

Werkervaringsplek

In het naaiatelier van Jolijn Creutzberg krijgen laagopgeleide vrouwen, die moeilijk aan het werk komen, de kans om werkervaring op te doen. Ze maken van oude overhemden nieuwe boxershorts. Daarnaast gaan de vrouwen een dag in de week naar school om een startkwalificatie te halen voor het middelbaar beroeps onderwijs (mbo).

Ontmoeting

Omdat het boxershortconcept van Creutzberg al een paar jaar goed loopt, mogen de dames vrijdag naar de finaledag in Den Haag om koningin Máxima te ontmoeten. 'Een van de dames, die vorig jaar haar diploma heeft gehaald, mag daarover vertellen', zegt Creutzberg. 'Dat is super natuurlijk. Speciaal voor die gelegenheid hebben we drie boxershorts gemaakt voor de prinsesjes. Ik hoop dat de koningin ze wil aannemen.'