Duizend Damsters gaan in gesprek met burgemeester Pot

Duizend Damsters mogen volgend jaar februari met burgemeester Rika Pot, de wethouders en de gemeenteraad om tafel om te praten over de toekomst van Appingedam. Ze gaan dit doen tijdens de eerste burgertop in de Fivelstad.

Selectie Damsters aan het woord

De geselecteerde Damsters kunnen de komende dagen een uitnodiging van de gemeente Appingedam op hun deurmat verwachten. Ze zijn geselecteerd door loting uit de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP).
Burgemeester Rika Pot: 'Dat doen we expres, zodat het echt een gemêleerd gezelschap is. Daarnaast wordt de groep aangevuld met mensen die actief zijn bij verenigingen enzo'.

G1000

De burgertop lijkt op de G1000 Burgertop die in juni in de stad Groningen werd georganiseerd. Het gespreksonderwerp in de stad was: wat vind jij belangrijk in jouw straat, buurt of wijk en hoe zie jij Groningen in de toekomst.

Hoe ziet Appingedam er uit in de toekomst?

'De insteek is ongeveer hetzelfde' zegt Pot. 'We willen met de inwoners praten over hoe het in de nabije, maar ook in de verre toekomst verder moet met de stad. Gespreksonderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: de zorg of de gemeentelijke herindelingen.
Die gesprekken voeren we nu natuurlijk al in het college en met de gemeenteraad, maar we willen ook graag horen wat de Damster wil'.

Wanneer?

De burgertop wordt op zaterdag 20 februari georganiseerd in sporthal Eelwerd in Appingedam.