Werkstraf voor beschikbaar stellen woning aan drugsdealers

© Archief RTV Noord
Het beschikbaar stellen van zijn woning aan drugsdealers heeft een 45-jarige man zonder woonadres een werkstraf van 180 uur opgeleverd. De straf is gelijk aan de eis die twee weken geleden door het Openbaar Ministerie werd voorgesteld.
Tussen september en november 2013 had de man een woning boven een supermarkt aan de Van Lenneplaan in Groningen gehuurd. De dealers hadden hem daartoe aangezet. Zelf zou hij in ruil daarvoor geld krijgen, maar daarvan had hij niets gezien.

Cash geld

De politie kwam via een andere dealer bij de woning terecht. Daar werden heroïne, cocaïne en hennep aangetroffen. Ook lag er bijna 1600 euro in contanten verspreid op een slaapkamervloer en nog eens 450 euro in een stoel. Bij de inval werden vier mannen opgepakt.  

Lang strafblad

Een huurcontract dat in de woning lag, leidde naar de huurder. De man had een strafblad van twaalf kantjes en stond in Assen bekend als veelpleger. De zaak was zonder reden lang op de plank blijven liggen, daarom verlaagde de officier van justitie de strafeis van een celstraf naar een taakstraf.