Lees terug: Liveblog Olympique Marseille-FC Groningen 2-1 #margro

© RTV Noord
FC Groningen speelde donderdagavond in de groepsfase van de Europa League tegen Olympique Marseille. U kon de wedstrijd live volgen via Radio Noord bij het programma FC Groningen Live.
90+4'
Het is afgelopen. Groningen verliest voor de vierde maal in vijf wedstrijden in de Europa League.
90+1' Er komen nog drie minuten bij.
90' Geel voor Hateboer.
88' DOELPUNT OLYMPIQUE MARSEILLE 2-1 Het doelpunt valt toch nog. Uitblinker Batshuayi kopt de bal met een zweefduik achter Padt. De doelman zit er nog met een handje aan, maar kan niet erger voorkomen.
86' Padt redt op een schot van Diarra.
84' Drost krijgt meteen een hele grote kans om Groningen op voorsprong te zetten, maar hij schiet via een Fransman naast. De hoekschop levert niets op.
84' Antonia verlaat het veld voor Drost.
77' 'Een schiettent', noemt Elwin Baas het in zijn commentaar. Hij verbaast zich erover dat het nog 1-1 staat.
75' Poeh, daar was bijna de 2-1. De bal wordt van de lijn gehaald door Hateboer en Reijnen gooit zich vervolgens voor en schot van N'Koudou.
74' N'Koudou met een schot uit de draai. Padt kan redding brengen.
72' Dreigende momenten voor het doel van Padt, maar het blijft 1-1
71' Gevaarlijk schot gaat recht op Padt af.
71' Tibbling komt in het veld voor Linssen. Elwin Baas komt met een leuk feitje: Tibbling heeft één van de best passingscijfers van alle spelers in de EL.
70' Gevaarlijke voorzet van Marseille, maar aan de andere kant komt Groningen er ook dreigend uit.
67' Hoekschop wordt ingekopt en kan (met moeite) gekeerd worden door Padt.
65' Tweede wissel bij Marseille. Lucas Silva, huurling van Real Madrid, is in het veld gekomen voor Isla (gehuurd van Juventus).
63' Groningen levert de bal in bij de tegenstander en die krult de bal net naast het doel van Padt.
58' Weer een uitbraak van Groningen, maar de voorzet van Antonia komt niet aan.
57' Wissel Marseille: Alessandrino komt voor Ocampos.
55' Gevaarlijke uitbraak van Groningen, maar het wordt niet goed uitgespeeld.
50' DOELPUNT FC GRONINGEN 1-1! Groningen scoort twee minuten na de eerste doelpoging. Uit een hoekschop wordt de bal slecht weggewerkt door een Franse verdediger, waarna Maduro van dichtbij de bal in het dak schiet.
48' Prima kans voor Hoesen. Linssen geeft voor, maar Hoesen schiet de bal met zijn scheenbeen van dichtbij over. 46' Marseille heeft afgetrapt voor de tweede helft.
45' Het is rust. 'Martelgang', zegt Elwin Baas.
44' Kopbbal van -hoe kan het ook anders?- Batshuayi. Padt redt makkelijk.
43' Schot van Mendy gaat naast via een Gronings been. De hoekschop levert niets op.
40' Batshuayi kopt via de handen van Padt op de paal.
39' Batshuayi, de beste speler op het veld, omspeelt Reijnen op fraaie wijze en dwingt Padt tot een redding.
37' Elwin Baas: 'het is niet de vraag óf Groningen gaat verliezen, maar met hoeveel.'
37' Elwin Baas spreekt in zijn live-commentaar de hoop uit dat Marseille niet teveel honger heeft, want anders kan het een hele vervelende avond worden voor Groningen.
34' Marseille dicteert het spel. Groningen verdedigt in een handbal-opstelling.
28' DOELPUNT OLYMPIQUE MARSEILLE 1-0 'Padt, Padt, Padt', roept Elwin Baas. De doelman verwerkt een schot van de beresterke Batshuayi niet goed, waarna N'Koudou in de rebound scoort.
26' Diepe bal op Hoesen, maar doelman Mandanda is eerder bij de bal.
26' Groningen ontsnapt aan een achterstand. Batshuayi schiet vanaf de rand van het strafschopgebied net naast de paal.
24' Batshuayi lijkt voorbij de laatste linie van Groningen, maar Larsen kan met zijn teen voorkomen dat de spits gevaarlijk kan worden.
22' Uitstekende verdedigende actie van Hateboer op N'Koudou, die voorbij de back leek te zijn.
18' Het is wachten op een doelpunt van Marseille. Groningen is nog nauwelijks op de vijandelijke helft geweest.
15' Wim Masker, als analist aanwezig in de studio, ziet dat Groningen de bal hooguit naar drie spelers kan overspelen, voordat er balverlies wordt geleden.
13' Nog een mogelijkheid voor de Fransen, maar de bal wordt net naast het doel van Padt getikt.
12' Gevaarlijke voorzet op Batshuayi, maar hij krijgt de bal niet goed onder controle. Commentator Elwin Baas ziet dat het vooralsnog tegenhouden is wat FC Groningen doet.
8' Behoorlijke mogelijkheid voor Ocampos, die vanaf een meter of vijftien uithaalt en maar net over het doel van Padt gaat. Slecht uitverdedigen van Groningen ging eraan vooraf.
6' Batshuayi met het eerst schot op doel, maar Padt kan de bal eenvoudig redden.
5' Aftastend begin. Nog geen mogelijkheden geweest op een hoekschop van Marseille na.
1' FC Groningen heeft afgetrapt in een erg leeg stadion.
0' De wedstrijd begint met een minuut stilte wegens de aanslagen in Parijs.
In het Stade Vélodrome, waar Dennis Bergkamp op schitterende wijze scoorde tegen Argentinië op het WK 1998, zijn de supporters van FC Groningen niet welkom. Ook de thuissupporters laten het massaal afweten. In het stadion kunnen 67 duizend fans zitten, maar waarschijnlijk zitten er niet meer dan tienduizend supporters.
Bij FC Groningen ontbreken Simon Tibbling, Lorenzo Burnet en Michael de Leeuw in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen De Graafschap. Voor Tibbling speelt Hedwiges Maduro en Abel Tamata neemt de plaats in van Burnet. De Leeuw is nog geschorst in het Europese toernooi, waardoor er weer een basisplaats voor Danny Hoesen is.
Bij Olympique Marseille staat de Nederlander Karim Rekik niet in de basis.
Zoals bekend is heeft Groningen geen kans meer om Europees te overwinteren. Marseille staat derde in de poule met drie punten achterstand op koploper Sporting Braga en één punt achterstand op Slovan Liberec.
In de voorbeschouwing op Radio Noord concludeert commentator Elwin Baas dat de thuisploeg in de sterkst mogelijke opstelling speelt. De wedstrijd in de Euroborg speelde Marseille met een B-elftal, maar wist het desondanks eenvoudig met 3-0 te winnen.

Opstellingen:

Olympique Marseille: Mandanda; Dja Djédjé, N'Koulou, Rolando, B. Mendy; Ocampos (57' Alessandrino), L. Diarra, Cabella; Isla (65' Lucas Silva), N'Koudou, Batshuayi
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Maduro, Kappelhof, Rusnák; Antonia (84' Drost), Hoesen, Linssen (71' Tibbling)
Bank: Van der Vlag, Burnet, Drost, Tibbling, Payne, Bascuna, Jasper
Scheidsrechter: Treimanis (Letland)