Oud-wethouder Delfzijl naar Menterwolde

© RTV Noord
Oud-wethouder Thea van der Veen (PvdA) van Delfzijl gaat aan de slag als wethouder in Menterwolde. Ook fractievoorzitter Jaap Borg van de VVD in Hoogezand-Sappemeer neemt plaats in het nieuwe college.
Brede steun voor voordracht

Beiden zijn gevraagd te helpen Menterwolde in rustiger vaarwater te krijgen. De twee worden voorgedragen door alle partijen binnen de beoogde nieuwe coalitie: SP, GroenLinks, VVD, CDA en PvdA. De voordracht komt tot stand nadat oud-burgemeester Meindert Schollema van de gemeente Pekela met alle partijen sprak.

Vacuüm

Menterwolde bevindt zich in een bestuurlijk vacuüm sinds er begin deze maand politieke chaos ontstond. Collegepartij SP zegde toen het vertrouwen in coalitiegenoten Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde op. De SP zag niets meer in de manier waarop die twee het hoofd wilden bieden aan het grote financiële tekort van Menterwolde.

Financien

De enige wethouder die blijft is Lian Veenstra van de SP. Naar verwachting geeft zij de zware portefeuille financiën over aan Jaap Borg. De komende dagen wordt gesproken over de verdere portefeuilleverdeling. De drie wethouders hebben een baan van 0,8 fte, ze gaan formeel 32 uur per week aan de slag.

Officieel

De komende anderhalve week werkt het beoogde college, samen met formateur Schollema, aan het collegeprogramma. Als dat rond is kunnen de wethouders officieel worden benoemd.