Donny is na verlies weer bezig met boksen en staat in finale NK

De 23-jarige Donny Westerdiep uit Appingedam staat zondag in de finale van de Nederlandse Boks Kampioenschappen. Een bijzondere prestatie van de Damster, want hij is sinds een half jaar weer aan het boksen geslagen.
Nu draait Donny's leven om boksen. Hij is er dag en nacht mee bezig. Maar afgelopen jaren was dat wel anders. Toen draaide zijn leven maar om een ding: zijn vader. 'Op mijn veertiende was mijn vader ernstig ziek geworden. Op een gegeven moment ging het zo slecht met hem dat ik de zorg over hem heb gekregen', vertelt Donny.

Beste vriend

Zijn vader verloor het gevecht. Donny raakte daarmee niet alleen zijn vader, maar ook zijn beste vriend kwijt. 'Ieder avond keken we samen bokswedstrijden. Met een video-recorder namen we alle wedstrijden op en gingen we ze samen bekijken. Hij legde me dan uit hoe je moest boksen.'
Een half jaar geleden begon het boksen toch weer te kriebelen bij Donny. Hij pakte de bokshandschoenen weer op. 'Door het boksen heb ik rust gevonden in mijn leven. Door het boksen heb ik weer een doel gekregen waar ik me in kan vast bijten.'

Belangrijkste wedstrijd

Het boksen werpt zijn vruchten af. Zondag bokst hij op het Nederlands kampioenschap de belangrijkste wedstrijd van zijn carrière. 'Ik heb me goed voorbereid en ben lekker fit. Maar ik onderschat mijn tegenstander niet. Ik denk dat het een zware partij gaat worden', aldus de bokser.