FC Groningen pakt winst op de valreep

FC Groningen heeft de zesde overwinning op rij behaald in Euroborg. Danny Hoesen scoorde diep in blessuretijd de winnende treffer tegen ADO Den Haag. Het werd daardoor 2-1.
Niemand hield er nog rekening mee dat er een winnaar zou komen. ADO Den Haag was in de slotfase volop aan het tijdrekken, Groningen leek niet meer de energie te hebben voor een echt slotoffensief. Een vrije trap van Rusnak leidde de 'gestolen' zege in. De Leeuw legde de bal vanaf de achterlijn terug op Hoesen. De invaller kon simpel binnentikken.

Eigen doelpunt

Halverwege de eerste helft opende Duplan de score voor ADO Den Haag. De ruststand was ook 0-1. Na vijf minuten in de tweede helft werd het gelijk door een eigen doelpunt van Beugelsdijk.
De vrije trap van Rusnak diep in blessuretijd leek ingestudeerd. 'We trainen er niet specifiek op, maar je probeert op dat moment natuurlijk zo gevaarlijk mogelijk te worden. Michael de Leeuw zei dat ie bij de tweede paal zou gaan staan en dan moet je zorgen dat er iemand voor de goal is', zei matchwinner Hoesen.

Op het veld bedacht

'Er moet in zo'n situatie altijd iemand naar de tweede paal. Dat ie zo binnenvalt is heerlijk. Ik heb niet eens gezien wie de bal in het doel schoot. Het was niet ingestudeerd, we hebben dit op het veld bedacht', vertelde Michael de Leeuw.
Groningen staat op de zesde plaats in de Eredivisie met 24 punten uit 14 wedstrijden.