Permanent extra bussen naar Ter Apel

Er komen permanent negen extra busritten per dag van en naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De provincies Groningen en Drenthe hebben besloten buslijn 73 tussen Groningen en Emmen hiervoor vaker te laten rijden.
Door de grote vluchtelingenstroom werd in september al besloten tijdelijk achttien extra busritten per dag uit te voeren. Negen daarvan krijgen nu een permanente status: 'Vooral tussen twaalf uur en vijf uur 's middags is het druk', zegt gedeputeerde Fleur Gräper (D66). 'Ook 's avonds na negen uur zetten we nog een aantal extra bussen in.'

De uitbreiding van ritten kost 155.000 euro. De provincies Groningen en Drenthe willen dit bedrag claimen bij het Rijk.

Eigen bushalte
Vanaf maart 2016 krijgt het asielzoekerscentrum ook een eigen bushalte. Provinciale Staten drongen eerder al aan op die halte. Gräper: 'We hebben nu besloten dat buslijn 73 vanaf het centrum in Ter Apel naar het asielzoekerscentrum rijdt en daarna weer terug naar het centrum om vervolgens zijn normale route te vervolgen'.

Heen en weertje
Door het 'heen en weertje' gaat de totale duur van buslijn 73 een paar minuten langer duren. Dit moet worden ingepast in de dienstregeling, daarom kan het de nieuwe route pas in maart worden doorgevoerd. De extra kilometers die de bus gaat rijden worden niet verrekend in de ritprijs.
Meer over dit onderwerp:
vluchtelingen
Deel dit artikel:

Recent nieuws