Oud-winnaars van Champions League spelen op vierde Eurocup Delfzijl

Het deelnemersveld van de vierde editie van Eurocup Delfzijl telt een aantal oud-winnaars van de Champions League. Zo doen jeugdteams van Chelsea en Ajax mee. Ook Werder Bremen en Sporting CP uit Portugal staan op de deelnemerslijst.
Dat heeft de organisatie van het indoortoernooi dinsdag bekendgemaakt. Naast de vier debutanten op het toernooi doen ook FC Groningen, titelhouder Sparta, AZ, sc Heerenveen, PSV, Bohemians Praag, KV Mechelen en Regioteam Eurocup mee.
'De ene club heb je zo binnen, de andere club moet je meer moeite voor doen. Chelsea is een van de clubs die zich zelf heeft gemeld', zegt Nick de Groot van de organisatie.

Trots

De Groot: 'We zijn enorm trots dat teams als Ajax en Chelsea willen meedoen. De komst van zulke grote clubs zegt ook wel iets over de kracht van dit evenement.'
Het toernooi wordt op 9 en 10 januari in de Brede School Noord gespeeld en is voor jeugdteams in de leeftijdscategorie tot 13 jaar oud. Boxmeer: 'We horen veel van trainers dat het voor de spelers voelt alsof een Champions League-finale spelen. Het is een enorme ervaring voor die ventjes.'