Lefier neemt Slochter woningcorporatie SWS over

Stichting Woningbouw Slochteren (SWS) gaat per 1 januari 2016 definitief op in woningcorporatie Lefier.
Alle betrokken partijen, zoals de gemeente en het ministerie, zijn akkoord met de overname. Zelf spreken Lefier en SWS van een 'fusie'.

Te klein

De overname komt niet als een verrassing: in november vorig jaar ondertekenden beide partijen al een intentieverklaring. SWS concludeerde enkele jaren geleden dat het te klein is om zelfstandig te blijven. De Slochter corporatie bezit 'maar' 1.200 huurwoningen, terwijl Lefier ruim 30.000 woningen in het bestand heeft.

Huurders profiteren

Volgens Lefier en SWS zijn huurders in Slochteren gebaat bij de overname. Zo wordt het weer mogelijk om groot onderhoud te doen of energiezuinige maatregelen te nemen in de Slochter huurwoningen. Daarvoor had SWS geen geld meer.
'En ook met het oog op de gemeentelijke herindeling is de fusie een verantwoorde keuze', meent Lefier.

Geen personele gevolgen

De werknemers van SWS (in totaal twaalf voltijdsbanen) kunnen allen aan de slag bij Lefier. De vestiging van SWS in Slochteren gaat vanaf 1 januari dicht. Het personeel wordt ondergebracht op de vier locaties van Lefier.

Balie in gemeentehuis

Huurders kunnen vanaf 1 januari terecht bij een balie in het gemeentehuis van Slochteren of in het Lefier-kantoor in Hoogezand. Afhankelijk van de drukte, bekijkt de woningcorporatie in de loop van volgend jaar of de balie open blijft.
Huurders van SWS krijgen uiterlijk volgende week een folder over de praktische gevolgen die de fusie voor hen heeft.