'Vanaf nu leren kinderen niet meer dat het spoor stopt bij Roodeschool'

© Railinfra Solutions
De gemeenteraad van de gemeente Eemsmond stelt twee miljoen euro beschikbaar voor de verlenging van het spoor tussen Roodeschool en de Eemshaven. Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond werd de laatste klap op de spoorverlenging gegeven en daarmee is de financiering rond.
Werkzaamheden gaan beginnen

Dat betekent volgens wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond dat er gestart kan worden met de aanleg van het spoor.
'Nu de financiering rond is, kunnen de voorbereiding getroffen worden voor de verlenging van het spoor. Er kan gebouwd worden, spoorwegovergangen kunnen aangelegd worden en noem maar op. Nu kunnen we eindelijk beginnen', legt Bouman uit.

Eerste plannen stammen uit 2000

De plannen om het spoor te verlengen stammen volgens de wethouder tenminste uit het jaar 2000: 'En sommigen zeggen zelfs nog wel eerder. We zijn er in ieder geval al heel erg lang mee bezig. Ik ben er trots op dat kinderen vanaf nu leren dat het spoor niet meer stopt bij Roodeschool, maar in de Eemshaven.

Vijfentwintig miljoen euro

Voor de aanleg van het extra stukje spoor is 25 miljoen euro nodig. Eerder werd al bekend dat de provincie Groningen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en aantal Duitse overheden zoals Land Niedersachsen en Landkreis Leer investeren in het project.