UWV trekt zich terug uit Veendam; GroenLinks bezorgd

© UWV
Het UWV-kantoor in Veendam gaat per 11 december dicht. Volgens een woordvoerder van de uitkeringsinstantie gaat het om de laatste stap in de reorganisatie die enkele jaren geleden in gang werd gezet.
In die landelijke bezuinigingsoperatie werden eerder al de UWV-kantoren in onder meer Delfzijl en Winsum gesloten. Ook werden enkele vestigingen in de stad Groningen samengevoegd.

Minder contact nodig

Volgens het UWV kunnen uitkeringsgerechtigden steeds meer zaken online regelen, waardoor minder persoonlijk contact nodig is.
Klanten die nog wel een medewerker willen spreken, kunnen daarvoor straks terecht bij het enige UWV-kantoor dat overblijft in onze provincie, bij station Europapark in Groningen. De 22 UWV-medewerkers uit Veendam verhuizen mee naar dit kantoor.

GroenLinks bezorgd

De Statenfractie van GroenLinks vindt het zorgwekkend dat het UWV zich terugtrekt uit Veendam. 'Onbegrijpelijk en niet handig, zeker niet in combinatie met de hoge werkloosheid in Oost-Groningen', vindt Statenlid Hendri Meendering.

Ondersteuning

Volgens Meendering is het belangrijk dat het UWV dicht bij werkgevers en werkzoekenden zit, om ondersteuning te bieden. Hij is bang dat dit niet lukt vanuit de stad Groningen.
Het GroenLinks-Statenlid heeft Gedeputeerde Staten daarom schriftelijke vragen gesteld en roept het college op om met het UWV in gesprek te gaan over het locatiebeleid.