Staatssecretaris Van Dam: geen extra natuurmaatregelen Waddenzee

De nieuwe staatssecretaris voor natuur, de PvdA-er Martijn van Dam, vindt het niet nodig om extra maatregelen te nemen voor de bescherming van de natuur in de Waddenzee. Hij reageerde donderdag op voorstellen van D66-Kamerlid Koser Kaya.
Zij wilde dat de garnalenvisserij sneller aan banden wordt gelegd. Volgens haar gaat het niet goed met de uitvoering van het zogenaamde Garnalenakkoord.

Kleinere vijver
Daarin was afgesproken dat garnalenvissers minder vergunningen zouden krijgen. Maar staatssecretaris Van Dam kan garnalenvissers niet dwingen om niet meer te vissen in de Waddenzee.

Kamerlid Kaya wilde verder dat er minder zand opgespoten zou worden voor de Waddenkust, omdat de vissen daar ook last van hebben. Volgens de staatssecretaris moet uit een studie nog blijken of dit mogelijk is.

Overkoepelend orgaan
D66 wil dat er haast gemaakt wordt met de oprichting van één overkoepelend bestuursorgaan voor het Waddengebied. Dat zou ook leiden tot een betere bescherming van de natuur. Daarop laat Van Dam weten dat hij pas eind volgend jaar met een reactie hierop komt.
Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG
Deel dit artikel:

Recent nieuws