Show, spierballen en topvolleybal in Novy Urengoy

De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben wat meegemaakt in het Siberische Novy Urengoy. De Groningers verloren weliswaar met 3-1, de trip zal echter niet snel vergeten worden.
De stad nabij de poolcirkel heeft een sporthal waar ongeveer duizend supporters in kunnen en die maakten woensdagavond behoorlijk veel geluid, met toeters en trommels. Verder werden er dansshows opgevoerd en was er spectaculair volleybal te zien. Met name de 2.12 meter lange Vlasov viel op met zijn harde klappen door het midden.

Hoop

Ondanks het hoge niveau van Fakel Novy Urengoy heeft Lycurgus nog altijd hoop op overwintering in Europa, ten koste van de nummer zeven van Rusland van vorig jaar.
'We hebben eigenlijk een heel stabiele wedstrijd gespeeld. Alleen ik denk dat er gewoon meer in zit', baalt Lycurgus-coach Arjan Taaij na afloop.

Geloof

'We geloven er zeker nog in. En dat moet ook, anders heeft het helemaal geen zin zo'n tweede wedstrijd. Alleen we weten dat we gewoon echt honderd procent moeten zijn', vult aanvoerder Dennis van der Veen aan.

Golden set

Over twee weken komen de Russen naar Groningen. Dan moet Lycurgus met 3-0 of 3-1 winnen om een 'golden set' af te dwingen, waardoor de Groningers zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Challenge Cup.