Musselkanaal heeft de beste jongerenkeet van Nederland

Musselkanaal is het walhalla van de Nederlandse jongerenketen. Zowel de nummer 1 als 2 van de verkiezing 'Beste Keet van Nederland' staan in Musselkanaal. Jongerenkeet de Kelder won de verkiezing, georganiseerd door Plattelandsjongeren.nl.
Keet Camping 124 werd tweede. Keet de Voltreffer uit Overijssel maakt de top 3 compleet. De Kelder krijgt naast de titel ook een optreden van de band Kobus en de Rokkers.

De keet scoorde volgens de organisatie vooral hoog op alcoholbeleid en betrokkenheid van ouders. De keet is namelijk onder de garage van ouders van een van de jongeren gevestigd. 'De vader houdt dan ook af en toe een oogje in het zeil', zegt Tim Dijkhuis van de verkiezing.

Verantwoordelijkheid
Eén keer per maand komt een groep jongeren in de leeftijd van 15-21 jaar oud in de keet op bezoek. Maar dat gaat altijd goed. 'Er zijn duidelijke regels in de keet, ze voelen zich verantwoordelijk en spreken elkaar aan als dat nodig is', zegt de organisatie over de Musselkanaalster jongeren.

Negatieve berichten
De verkiezing is georganiseerd omdat de media vooral negatief over jongerenketen bericht, vindt de organisatie. 'Maar wij zijn er van overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en dat keten voor jongeren op het platteland een belangrijke sociale waarde hebben'.

Bekijk HIER een reportage van verslaggever Jeroen Berkenbosch, die vorige maand bij de keet op bezoek ging.
Meer over dit onderwerp:
MUSSELKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws