'Knallen doen we elke week, maar de komende weken een beetje extra'

© RTV Noord/Robert Pastoor
Zevenduizend Groningers maken gebruik van de voedselbanken in onze provincie. Gerda van Dijken van Voedselbank Appingedam Delfzijl zet zich als vrijwilliger in om iedereen van levensmiddelen te voorzien.
'Dat is de buffer voor periodes dat we niet zo veel hebben. Dat is met name weer na nieuwjaar', zegt Van Dijken, terwijl ze tegen gevulde schappen aankijkt.
Het lijkt dankzij de volle schappen alsof er geen problemen zijn qua aantal goederen, maar niets is minder waar. Van Dijken: 'Het aantal cliënten is de laatste tijd behoorlijk opgelopen en willen ook op de langere termijn onze mensen van voedsel blijven voorzien.' De voedselbanken hebben vooral behoefte aan houdbare producten, luiers en babyvoeding.

'Knallen doen we altijd'

RTV Noord zamelt vanaf maandag 7 december twee weken lang zoveel mogelijk levensmiddelen in voor de voedselbanken in onze provincie.
'Knallen doen we elke week, maar de komende weken een beetje extra', zegt Van Dijken. 'We willen er ook een feest van maken voor mensen die het een stuk minder hebben dan de gemiddelde Nederlander.'

Voedselbankactie

Doneren kan nu al via onze voedselbankpagina. Daar krijg je ook een virtuele rondleiding door een voedselbank.