Mimoun Mahi begint op de bank tegen Roda JC

Mimoun Mahi zit zondag in Kerkrade voor het eerst sinds 25 oktober weer bij de selectie van FC Groningen.
De clubtopscorer raakte zes weken geleden tegen NEC in de 38ste minuut geblesseerd aan zijn hamstring.

Gretige indruk

Een dag voor ADO thuis, vorige week zaterdag, trainde Mahi voor het eerst weer met de selectie mee. De trainingen verlopen voorspoedig en hij liet vrijdagochtend een gretige indruk achter. Bijna alle ballen die hij aanraakte verdwenen in het doel. Reden genoeg voor trainer Erwin van de Looi om hem mee te nemen naar Limburg voor het duel met Roda JC. Uiteraard zal hij daar op de bank moeten beginnen.

Lindgren

Rasmus Lindgren trainde vrijdag op sportpark Corpus voor het eerst weer met de groep mee. De aanvoerder kampt sinds september met een enkelblessure en heeft dit seizoen nog maar zes wedstrijden gespeeld. Van de Looi hoopt dat de Zweed nog voor de winterstop zijn rentree kan maken, maar zegt er duidelijk bij geen risico te zullen nemen.

Zelfde elf

Vermoedelijk begint Groningen zondag met dezelfde elf spelers als tegen ADO. Donderdag werd er in partijvorm getraind en stonden tien dezelfde namen klaar aan de aftrap. Alleen Larsen speelde voor de afwezige Kappelhof. Laatstgenoemde liet de partij uit voorzorg schieten, maar trainde vrijdag weer volop mee.
Opstelling: Padt: Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Maduro, Drost, Tibbling; Antonia, De Leeuw en Rusnak.