Reddende pieten uit Hoogezand zijn geëerd

De beelden van de Zwarte Pieten die twee weken geleden twee automobilisten uit het water hebben gered in Hoogezand gingen het hele land door. Zondagmiddag werden de pieten in het zonnetje gezet, tijdens de uittocht van Sinterklaas.
Bij winkelcentrum de Hooge Meeren belandden tijdens de intocht een auto en een busje in het water. De pieten, die ook bij de vrijwillige brandweer werken, schoten gelijk te hulp om de bestuurder en bijrijder uit het water te halen.

Automobilisten maken het goed

De inzittenden van het busje zijn 70 en 73 jaar. Volgens Antoinette Plagge, secretaris van de stichting die de intocht organiseert, gaat het nu weer goed met ze.
'De pieten zijn meteen het water in gesprongen, omdat de wagen onder water dreigde te gaan. Ze hebben hem vastgezet, zodat hij niet verder zou zakken. Een hele goede daad.'

Uitzwaaien

Tijdens de uittocht kregen de pieten een oorkonde, uit handen van de wethouder Drent en de veiligheidscommandant. Rond vijf uur werden de Sint en zijn gevolg uitgezwaaid. 'Dan zien we ze volgend jaar weer. We hopen dan op een normale en rustige intocht. Dit was spectaculair, maar het is niet wat je plant.'